FIKENSYLTETØY

FIKEN ER EN LIVSLANG KJÆRLIGHET

Det har jeg vært helt vill etter så lenge jeg kan huske. Altfor søtt, fullt av kalorier, får magen til å gå helt i filler, men det nytter ikke. Jeg er så glad i tørkede fiken. 
For ikke å tenke så mye på det, så har jeg kjøpt 1 kilo ferske fiken. Nå vil jeg prøve meg på syltetøyfronten. Du vet ost er godt, men fersk frukt og grønnsaker som tilbehør er jeg så lei av. I flere år har jeg laget et aprikos syltetøy som mange har vært glad i. Jeg har ikke sluttet med det, men nå utvider jeg repertoaret litt med noen oppskrifter på fikensyltetøy.

Se på de lubne deilige, nam-nam

Først laget jeg det lettvinte syltetøyet.
Oppskrift
1 kg ferske modne fiken
500 gr sukker
1 vaniljestang
1 kanelstang
1 sitronsaft og revet skall

Jeg blandet alt sammen og lot det stå over natta i romtemperatur. Kok opp slik at sukkeret løser seg opp og la småkoke i 45 min. Det var det nå er du ferdig og har forhåpentlig vis funnet fram passende glass ferdig steriliserte og klare til bruk. 
Fyll i det varme syltetøyet og snu glassene opp ned slik at all luft forsvinner.
Så står vi her da, over natta
Jeg er fornøyd med meg selv
Jeg har og oppskrift på et syltetøy med portvin i... Den har jeg lyst til å ha for meg selv. Kanskje jeg vil selge den? Så flott ble det ferdige resultatet, blank, glinsende og fristende.
Ser jo helt profft ut


Skal du se flere oppskrifter så må du klikke HER

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?